Последвайте Гласове в  В резолюция, приета с повече от две

...
Последвайте Гласове в  В резолюция, приета с повече от две
Коментари Харесай

Европарламентът подкани колебаещите се да изпратят оръжие на Украйна

Последвайте ”Гласове " в 

В резолюция, призната с повече от две трети от гласовете на членовете на Европейския парламент, евродепутатите приканват за огромно увеличение на доставките за оръжие на Украйна.
В документа, гласуван в четвъртък в Страсбург, те приканват европейските страни и други страни, подкрепящи Украйна, да усилят мащобно военната си помощ, изключително в области, поискани от украинското държавно управление.

" Колебаещите се " страни членки би трябвало да дават своя обективен дял от нужната военна помощ, което ще помогне за редуциране на войната, се споделя в позицията на Европейския парламент, призната с 504 гласа " за ", 26 " срещу " и 36 " въздържал се ".
Български евродепутати измежду несъгласните с общата позиция няма, само че част от българските парламентаристи, в това число трима от петимата социалисти, не са взели участие в гласуването. Български представители от всички парламентарни групи - ЕНП, " Обнови Европа ", социалисти и консерватори, има измежду подкрепилите резолюцията.
До момента единствено две европейски страни отхвърлят да дават директна военна помощ на Украйна - България и Унгария.

Неотдавнашните съветски закани за потребление на нуклеарни оръжия са безотговорни и рискови, предизвестяват евродепутатите. Те приканват Европейски Съюз и интернационалните сътрудници да приготвят " бърз и съдбоносен отговор ", в случай че Русия нанесе нуклеарен удар против Украйна.
" Всеки опит на Русия да показа офанзивите против окупираните територии като офанзива против самата Русия и затова като съображение за нуклеарна офанзива е противозаконен и безпочвен и няма да възпре Европейски Съюз от по-нататъшна помощ за самоотбраната на Украйна ", се споделя в резолюцията.
В текста страните от Европейски Съюз се приканват да вкарат и спомагателни наказания против Русия към към този момент признатите европейски, с цел да изразят отношението си към резултатите от " подправените референдуми, извършени с оръжие за анексиране на Донецка, Херсонска, Луганска и Запорожка област ", които дефинират като " невалидни ".
Депутатите осъждат военната готовност в Русия и ограниченията, принуждаващи жителите на краткотрайно окупираните територии на Украйна да служат във въоръжените сили на Русия, акт, който Четвъртата женевска спогодба не разрешава.
За да се поддържа стабилността в Южен Кавказ и Централна Азия, евродепутатите приканват също за увеличение на поддръжката за страните в района, в които главно се концентрираха бягащите от боен апел съветски жители - Грузия, Казахстан, Узбекистан, Армения и Киргизстан.
Евродепутатите споделят паниката за европейската енергийна инфраструктура след разрушаването на газопроводите " Северен поток " и приканват за повишение на нейната резистентност против външни офанзиви.
" Експлозиите демонстрират какъв брой рискова е била политиката на възходяща взаимозависимост от съветските изкопаеми горива и че потреблението на силата като оръжие е изведено на ново равнище ", се споделя в резолюцията, призната в Страсбург.
Европейският парламент приканва и за основаването на ad hoc интернационален арбитражен съд за закононарушението експанзия против Украйна, " където Путин и всички съветски цивилни и военни чиновници и техните пълномощници, виновни за организирането, започването и воденето на войната в Украйна, ще бъдат преследвани ".

Източник:
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР